Festival

Sinds 1990 wordt ieder jaar in de laatste 2 weken van augustus het Zomerfestival van de Zeister Muziekdagen georganiseerd. Artistiek leider Alexander Pavlovsky nodigt hiervoor musici uit in alle stadia van hun ontwikkeling: van de (inter-) nationale top tot jong, opkomend talent. Ook is er ieder jaar een gevarieerd randprogramma, waarmee het publiek wordt verrast. Centrale festival locatie is de sfeervolle Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, een historische locatie nabij Slot Zeist met een prachtige akoestiek.

Zoals Alexander zelf zegt: “Het festival van de Zeister Muziekdagen geeft altijd  bijzondere inspiratie niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor alle optredende musici.  Hier komen verschillende elementen samen: de bijzondere akoestiek en sfeer van de kerkzaal op zich en ons trouwe publiek in de volle zaal. Dé ideale setting om een muzikale boodschap over te brengen.

Naast alle publieksoptredens zijn ook de masterclasses van belang die tijdens het festival worden gegeven aan talenten vanuit zowel Nederland als de hele wereld. Leden van optredende kwartetten brengen met groot plezier hun kennis en ervaring van het kwartetspelen over op een jongere generatie.
Vanzelfsprekend is tijdens het Zomerfestival een belangrijke rol weggelegd voor het jonge strijkkwartet dat is uitgenodigd voor een jaarlijkse residency: van 2019 – 2022 is dit het getalenteerde Viride Kwartet.

Ook ieder voorjaar laat Zeister Muziekdagen van zich horen. In 2022 was er een project van Musethica in de eerste week van april, met een slotconcert in Zeist op vrijdag 8 april.  

U krijgt een goed beeld van het zomerfestival uit enkele vorige edities van het programmaboekje:

Programmafolder 2022

Programmaboekje Zomerfestival 2019

Programmaboekje Zomerfestival 2018

Programmaboekje Zomerfestival 2017

Zeister Muziekdagen wordt gesteund door