11 - 25 augustus 2018

Festival 2017:mix van oud en nieuw, bekend en minder bekend

Het Beethovenjaar is pas over drie jaar, maar artistiek leider Alexander Pavlovsky neemt er al een voorschot op in de programmering  van de Zeister Muziekdagen. Topensembles verrassen u met grote namen, eigentijdse muziek en minder bekende componisten.

Het concertprogramma van de Zeister Muziekdagen 2017 is een mix van oude bekenden en nieuwe gezichten. Al eens eerder in Zeist genoten van het Artemis Quartett, Cuarteto Quiroga, Cuarteto Casals of Lucas & Arthur Jussen? Dit jaar komen ze terug.

Concerten

Cuarteto Casals speelt op twee avonden uitsluitend strijkkwartetten van Beethoven. Ze zijn onderdeel van onze Beethovencyclus, die doorloopt tot zijn 250ste geboortejaar in 2020. Lucas & Arthur Jussen hebben Debussy en Stravinsky op het programma staan, naast Gershwin en Kulenty. Ook het Kam-Porat Trio kiest met Mozart, Schumann, Brahms en Bartók voor een mix van oud en nieuw. Cuarteto Quiroga koppelt minder bekende componisten als Arriaga en Ginastera aan werk van Kurtág en Mozart. De artistiek leider van het festival, Alexander Pavlovsky, vult dit kwartet als altviolist aan en versterkt ook het Trio Chausson. Tijdens het gratis Familieconcert CARNAVAL! brengt Animoso een muzikaal programma gebaseerd op Saint-Saëns' 'Le Carnaval des animaux'. De Zeister Muziekdagen worden in stijl afgesloten door het beroemde Artemis Quartett, dat deze zomer voor de derde keer naar het festival komt.

Muziek & zo

Onder de noemer Muziek & zo bieden de Zeister Muziekdagen een gevarieerd randprogramma. Wandel tijdens Rondo Zeist met de muziek mee langs markante Zeister locaties. Masterclass-studenten geven concerten in het Gemeentehuis, de Walkartkerk en Slot Zeist. Gilde Zeist geeft een historische toelichting op elk gebouw. In Hotel Theater Figi blaast Matan Porat het oude vak van filmpianist nieuw leven in. Hij speelt tijdens de stomme film The General live een eigen compositie. Dit jaar geeft de artistiek leider van het festival, Alexander Pavlovksy, een speciale masterclass in Figi. En bent u benieuwd naar de geschiedenis van de plek waar u onze mooie concerten beluistert? Kom dan op 26 augustus naar de gratis lezing van predikant Markus Gill. 

Masterclasses en Studententournee

Jonge musici komen uit alle windstreken naar Soesterberg om masterclasses te volgen bij beroemde musici die optreden tijdens het festival. Docenten zijn dit jaar leden van het Cuarteto Casals en het Cuarteto Quiroga, altviolist Ori Kam, klarinettiste Sharon Kam, pianist Matan Porat en violist Alexander Pavlovsky. De masterclasses in Soesterberg zijn gratis toegankelijk voor publiek, net als een groot deel van de Studententournee. Deze tournee eindigt met het Studentenslotconcert in Zeist.

Gratis programmaboekje

Het programmaboekje - voor het eerst in kleur - van Zeister Muziekdagen 2017 is gratis. U kunt het ook downloaden (30 MB): klik hier.Wijzigingen voorbehouden