Hieronder de plannen van de artistiek leider voor het Zomerfestival 2020 dat jammer genoeg niet kon doorgaan

We zouden starten met een spetterende opening door het Spaanse Cuarteto Quiroga samen met gitarist Juan Manual Cañizares. Half augustus zouden onze streken in een Spanje-roes verkeren vanwege de wielerwedstrijd La Vuelta die door onder meer Zeist zou trekken. Wat zou dan mooier zijn dan een Spaanse start van ons eigen festival op 15 augustus!

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren, en wij zijn in 2017 al begonnen met de uitvoering van alle Beethoven kwartetten tijdens de Zeister Muziekdagen. Dit jaar zou de grote finale zijn, met Cyclus deel V, waarbij de nog resterende kwartetten zouden worden uitgevoerd door het Belcea Quartet.

De Jong Talent Concerten zijn een belangrijk onderdeel van de Zeister Muziekdagen. De optredende ensembles, deelnemers aan onze masterclasses, zijn prijswinnaars, vergevorderde studenten of afgestudeerd aan een van de internationale conservatoria. Natuurlijk zouden ook internationaal gerenommeerde kwartetten optreden zoals het Cuarteto Casals en het Pavel Haas Quartet en het Sitkovetsky Trio en het Quatuor Van Kuijk; met medewerking van klarinettist Michael Hesselink, Gretha Tuls, fagot, Fons Verspaandonk, hoorn en Ying Lai Green op contrabas.  

Het plan was een afwisselend programma te bieden met concerten in de klassieke zin van het woord maar ook met ruimte voor het experiment, zoals een cross-over concert met violiste Diamanda la Berge Dramm en een wijnproeverij tijdens een optreden van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Zeer spijtig voor allen dat het stil zal blijven deze zomer.