17 - 31 augustus 2019

Jerusalem Quartet

Zeister Muziekdagen 2018

11 – 25 augustus

 

Het zomerfestival van 2018 is alweer de 29ste editie van de Zeister Muziekdagen. Artistiek leider Alexander Pavlovsky neemt in de programmering voor het festival, net als vorig jaar, weer een voorschot op het Beethovenjaar 2020 en stelde een gevarieerd programma op.

Concerten

Musici die tot de wereldtop behoren komen ook in 2018 weer naar de Zeister Muziekdagen. Onder hen het Jerusalem Quartet dat dit jaar maar liefst een hele week te gast is en tweemaal voor u zal optreden. Daarnaast hoort u voor het eerst het Hagen Quartett, het Klieser/Bielow/Schuch: Horn Trio en de Nederlandse celliste Ella van Poucke. Zij verleent haar medewerking aan het openingsconcert met het Schumann Quartett. Tot slot kunt u onder meer optredens verwachten van het Sitkovetsky Trio, Orfeo Mandozzi en jonge Nederlandse musici: violist Niek Baar en het Dudok Quartet Amsterdam, die recent in de prijzen vielen. Maar liefst twaalf musici verlenen hun medewerking aan de masterclasses, waarin zij studentenensembles de fijne kneepjes van het vak leren.

Muziek & zo

Muziek & zo is het gevarieerde randprogramma van de Zeister Muziekdagen dat u vele extra’s biedt. Rondo Zeist voert u dit jaar langs het Gemeentehuis, Slot Zeist en de Kleine Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente. Gilde Zeist geeft een korte toelichting op de historie van elk gebouw, waar studentenensembles korte concerten verzorgen.

Voorafgaand hebt u de mogelijkheid de speciale masterclass in Figi te bezoeken. Docent voor dans en beweging Iris Goren demonstreert haar unieke methode die musici helpt om tijdens het bespelen van hun instrument een goede houding aan te nemen. Alexander Pavlovsky en een studentenensemble uit de masterclasses verlenen hun medewerking aan deze bijzondere sessie.

Vorig jaar was het een groot succes, dus speelt pianist Matan Porat opnieuw live een geheel eigen compositie bij de stomme film Sherlock Jr. Een lezing over de strijkkwartetten van Beethoven door Leo Samama, auteur van het onlangs verschenen boek Het Strijkkwartet, maakt het programma compleet.

Masterclasses en Studententournee

Uit alle windstreken komen jonge musici in augustus naar Soesterberg om deel te nemen aan de masterclasses. Ze krijgen twee weken lang les van musici die deelnemen aan het festival. Docenten dit jaar zijn leden van het het Jerusalem Quartet, het Schumann Quartett, cellist Marcin Sieniawski, violist Alexander Sitkovetsky en Wu Qian, pianiste van het Sitkovetsky Piano Trio.

De masterclasses zijn gratis toegankelijk voor publiek, evenals een deel van de Studententournee. Ter afsluiting vindt op vrijdag 24 augustus het Studentenslotconcert plaats in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Gratis programmaboekje

Het programmaboekje van de Zeister Muziekdagen is medio augustus 2019 beschikbaar. U kunt het dan ook online inzien.

 

Wijzigingen voorbehouden