zomerfestival 15 - 29 augustus 2020 afgelast

Zeister Muziekdagen - Internationaal Kamermuziekfestival

De naam ‘Zeister Muziekdagen’ staat voor een hoogwaardig internationaal kamermuziekfestival te Zeist waarin het strijkkwartet centraal staat. Dit festival vindt jaarlijks plaats gedurende de laatste twee weken van augustus en vierde in 2019 het 30-jarig jubileum.

Stichting Zeister Muziekdagen organiseert dit kamermuziekfestival, enerzijds met concerten en een randprogrammering en anderzijds met een uitgebreid en intensief talentontwikkelingsprogramma. Sinds 2009 staat het festival onder artistieke leiding van Alexander Pavlovsky, eerste violist van het wereldberoemde Jerusalem Quartet.

Wat maakt de Zeister Muziekdagen tot een uniek evenement?

  • De reeks kamermuziekconcerten op topniveau
  • Het samenbrengen van concerterende musici van internationale bekendheid met professionele Jong Talent ensembles uit alle delen van de wereld, die masterclasses volgen, concerten beluisteren en zelf ook optreden bij onze Jong Talent concerten
  • Het laagdrempelige randprogramma waarin kamermuziek in combinatie met een andere kunstvorm te beluisteren valt
  • De bijzondere concertlocatie: de van oorsprong achttiende-eeuwse kerk van de Evangelische Broedergemeente met zijn uitstekende akoestiek in de sfeervolle historische omgeving van Slot Zeist


Enkele persquotes

"... de Zeister Muziekdagen, dat heerlijke strijkkwartettenfeest dat dit jaar zijn 30ste editie beleefde
De Volkskrant 18 augustus 2019

 

"Zinderend begin Zeister Muziekdagen met Schumann Quartett en Van Poucke"
NRC 12 augustus 2018

 

"... even is Zeist het Mekka voor de strijkkwartetliefhebber"
De Volkskrant 10 juli 2018

 

"Zeister Muziekdagen: festival met een direct doel

Geen foodtrucks op de Zeister Muziekdagen, wel strijkkwartetten om van te watertanden. Een festival waar de concerten een direct doel hebben: masterclasses voor musici financieren."

Merlijn Kerkhof ~ De Volkskrant 17 augustus 2017

 

"Zinderende opening van de Zeister Muziekdagen

De thuisbasis van de Zeister Muziekdagen is de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, aan de oprijlaan van Slot Zeist. De witte zaal, met witte banken en een wit podium, zorgt voor een mooie, nogal plechtige entourage, waardoor de sfeer onder de Zeister kroonluchters verschilt van die bij andere festivals. Komende weken volgen nog avondconcerten van onder meer het befaamde Artemis Kwartet, Pavlovsky zelf en de pianobroers Jussen. Op andere locaties zijn er masterclasses en live filmmuziek en er wordt een muzikale stadswandeling door Zeist gegeven."

Joep Stapel ~ NRC 13 augustus 2017

 

"Misschien is men in Zeist toch iets te bescheiden, want er gebeurt wel degelijk iets bijzonders, iedere zomer in de kerk van de Evangelische Broedergemeente. Het festival haalt de beste strijkkwartetten naar Nederland."

NRC 24 augustus 2016

 

"Logisch dat liefhebbers dit festival al jaren op waarde weten te schatten. Als het niet bestond, zou je het willen uitvinden."

De Telegraaf 12 augustus 2015

 

"Festival van wereldniveau"

De Telegraaf 12 augustus 2015

 

"Festival van internationale allure"

NRC 8 augustus 2013