17 - 31 augustus 2019

Lenteconcert 7 april 2019

Lenteconcert

 

Het jubileumjaar begint in het eerste weekend van april met het Lenteconcert, waarvoor artistiek leider Alexander Pavlovsky het Tsjechische Pavel Haas Quartet heeft uitgenodigd, dat ook in 2014 te gast was. Het kwartet oogst veel lof in binnen- en buitenland. Afgelopen zomer nog werd na hun optreden in het Edinburgh International Festival door Seen and Heard International over hen geschreven: ‘Hun rijke, onberispelijke samenklank is een feest voor het oor.’ In dit concert staan werken van de Tsjechische componisten Smetana, Martinů en Dvořák op het programma. Klik hier om direct kaarten te bestellen.

 

Pavel Haas Quartet

 

Veronika Jarůšková, Marek Zwiebel - viool

Jiří Kabát - altviool

Peter Jarůšek- cello

 

Het Tsjechische Pavel Haas Quartet geldt als een van de meest toonaangevende strijkkwartetten van dit moment. Over de hele wereld wordt het geroemd om zijn rijke timbre, aanstekelijke passie en intuïtieve interpretatie. Het kwartet speelt in ’s werelds meest vooraanstaande concertzalen. Het won vijfmaal een Gramophone Chamber Music Award en talloze andere prijzen.

 

Het kwartet, dat een exclusief contract heeft bij het label Supraphon, ontving lovende reacties op hun opnamen. Zo koos Diapason d’Or hun meest recente album, met werken van Dvořák, begin 2018 tot album van de maand: ‘Het is moeilijk om de intensiteit van hun expressie en weelderige geluid te overschatten.’

 

Het in Praag gevestigde kwartet studeerde bij Milan Škampa, de legendarische altviolist van het Smetana Quartet. Ze ontlenen hun naam aan de Tsjechische componist Pavel Haas, die in 1941 gevangen werd gezet in Theresienstadt en drie jaar later - slechts 45 jaar oud - stierf in Auschwitz. Hij liet drie prachtige strijkkwartetten na.

 

pavelhaasquartet.com

 

 

Programma Lenteconcert

 

zondag 7 april | 20.15 - ca. 22.15 uur

 

Bedřich Smetana Strijkkwartet nr.2 in d
Bohuslav Martinů Strijkkwartet nr.7 Concerto da Camera
Antonín Dvořák Strijkkwartet nr.14 in As op.105

 

 

Toegang 

€33 | Vrienden €28 | Jeugd t/m 27 jaar €10

Locatie

Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 12, 3703 CB Zeist

 

Klik hier om kaarten te bestellen.

 

 

wijzigingen voorbehouden