Voices and Destinies

Nina Vitol sopraan
“Deeply musical presented Nino Vitol the Pamina aria “Ach, ich fühl’s”. Her clear and extremely expressive soprano sounded gentle and noble…” schreef de pers naar aanleiding van haar optreden met de Württembergische Philharmonie. Nina Vitol werd geboren in St. Petersburg en ontving haar opleiding aan de Opera Studio van de Musikhochschule in Stuttgart bij Julia Hamari en Francisco Araiza. Ze vertolkte haar eerste operarollen in het Wilhelmatheater in Stuttgart: Fiordiligi Così fan tutte en Cecilio Lucio Silla, beide van Mozart, en de titelrol in Kát’a Kabanová van Janáček. Hierna volgden onder meer Michaëla in Bizets Carmen, Violetta in Verdi’s La Traviata en Diana in Offenbachs Orphée aux enfers. Als gepassioneerd Liedvertolker trad ze op met pianisten als Johannes Marian, Roman Zaslavsky en Gerold Huber, onder meer bij de Zeister Muziekdagen en de Schloßfestspiele Frauenthal in Oostenrijk. Nina Vitol was verder te horen in oratoria als Elgars The Kingdom, Dvořáks Stabat Mater en Rossini’s Petite messe solennelle.
www.klassik-im-taunus.de/nina-vitol-sopran-klassik-im-taunus-.html

Roman Zaslavsky piano
“Close your eyes, the piano is there”, zo prees Pizzicato, Luxemburg het spel van de Russisch-Israëlische pianist Roman Zaslavsky. Roman won diverse prestigieuze prijzen in Valencia, Keulen en Japan, en maakte zijn debuut met het London Symphony Orchestra onder leiding van Gianandrea Noseda. Vervolgens was hij over de hele wereld te gast, met optredens in onder andere de Berliner Philharmonie, de Alte Oper Frankfurt, het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, de Tonhalle in Zürich en het Palau de la Música in Valencia. Roman Zaslavsky’s opname Ingenious Opposites Vol. 1 met werken van Schumann en Liszt werd bekroond met de international Pizzicato Supersonic Award (2013). Op DVD is hij te zien in een solorecital met werken van Rachmaninov en Prokofjev (2016), en in een live opgenomen recital met werken van Schumann en Liszt (2017). Zijn meest recente cd met werken van Schumann en Brahms verscheen in 2020.
www.romanzaslavsky.com

Dmitri Makhtin viool

Dmitri Makhtin werd geboren in St. Petersburg en begon zijn opleiding op vierjarige leeftijd bij zijn ouders, beiden professionele violisten. Dmitri Makhtin maakte in 1997 zijn debuut in Parijs met het Russische State Academic Symphony Orchestra onder leiding van Jevgeni Svetlanov en een jaar later met het Cleveland Orchestra onder Leonard Slatkin. Sindsdien treedt hij op met de grote orkesten over de hele wereld onder dirigenten als Sakari Oramo, Yoeri Temirkanov en Alexander Vedernikov. Dmitri Makhtin is regelmatig te gast bij muziekfestivals in St. Petersburg, Lissabon, Nantes, Menton en Salzburg, en trad verder onder meer op in het BOZAR te Brussel, het Amsterdamse Concertgebouw, Lincoln Center, New York, en TivoliVredenburg. Met pianist Boris Berezovsky en cellist Alexander Kniazev maakte hij cd-opnamen met werken van Sjostakovitsj, Rachmaninov en Tsjaikovski, die onder meer bekroond werden met een Gramophone Award en een Diapason d’Or.
www.facebook.com/people/Dmitri-Makhtin/100063456024176/

Alexander Pavlovsky viool
Alexander Pavlovsky is oprichter en eerste violist van het wereldberoemde Jerusalem Quartet, en daarnaast een veelzijdig en internationaal veelgevraagd kamermusicus, solist en pedagoog.

Alexander werd geboren in Kiev, Oekraïne, en emigreerde met zijn familie naar Israël in 1991. Hij voltooide zijn opleiding aan de Jerusalem Academy of Music and Dance bij Professor Matvey Liberman en is volger van de school van David Oistrach.

Met het Jerusalem Quartet treedt hij geregeld op in de grote steden in Noord-Amerika, o.a. in New York, Chicago, Los Angeles en Philadelphia, en in Europa vierde het kwartet triomfen in concertzalen als de Tonhalle Zürich, de Münchner Herkulessaal, Wigmore Hall in Londen, de Salle Pleyel in Parijs en het Berliner Konzerthaus. Hiernaast maakt het ensemble regelmatig tournees naar Azië en Australië.

Als solist en kamermuziekspeler was hij onder meer te gast tijdens internationale festivals in Verbier, Schleswig-Holstein, Gstaad, Rheingau, Salzburg en Amsterdam, en tijdens de Schubertiade in Oostenrijk.

Alexander Pavlovsky werkte samen met fameuze musici als Sir András Schiff, Daniel Barenboim, Mitsuko Uchida, Jessye Norman, Alexander Melnikov, Denis Kozhukhin, Menahem Pressler, Natalia Gutman, Joshua Bell, Sharon Kam, Alisa Weilerstein, Martin Frost, Andreas Ottensamer en Tabea Zimmermann. Ook trad hij op met het Szymanowski Quartet, Belcea Quartet, Quatuor Ébène, Pražák Quartet en Vermeer Quartet.

De vele cd-opnamen die hij maakte met het Jerusalem Quartet wonnen maar liefst drie BBC Music Magazine Awards en een aantal Diapasons D’Or.

Sinds 2022 bekleedt Alexander Pavlovsky een professoraat op het gebied van kamermuziek voor strijkers aan de Universiteit van Graz, en sinds 2008 is hij artistiek leider van de Zeister Muziekdagen & Masterclasses. Daarnaast geeft hij masterclasses in Europa, Noord-Amerika en Azië. Door Alexanders kennis en ervaring wordt hij door zijn studenten van grote waarde beschouwd op het gebied van hun ontwikkeling op (persoonlijke en ensemble-)klank en podium-performance.

Alexander Pavlovsky bespeelt een Stradivarius uit 1696, die hem in bruikleen werd gegeven door een anonieme weldoener, en een Stefan-Peter Greiner viool uit 2009.
www.jerusalem-quartet.com/index.php/about/alexander-pavlovsky-first-violin

Kyril Zlotnikov
cello

Kyril Zlotnikov werd geboren in een muzikale familie en begon zijn studie aan de Belarusian State Music Academy bij Prof. Vladimir Perlin. Als student nam hij deel aan masterclasses van musici als Isaac Stern, Yo-Yo Ma en Natalia Gutman, en won diverse internationale prijzen. Kyril is een van de oprichters van het beroemde Jerusalem Quartet, waar ook Alexander Pavlovsky deel van uitmaakt. Hij trad op met beroemde orkesten onder dirigenten als Zubin Mehta, Pierre Boulez en Simone Young. Hij was onder meer te gast tijdens de BBC Proms, de Ravinia ‘Rising Stars’ en de Schwetzinger Festspiele, en deelde het podium met sterartiesten als Jessye Norman, Mitsuko Uchida en Lang Lang. Kyril Zlotnikov werkt regelmatig samen met dirigent/pianist Daniel Barenboim, onder meer bij het cello-ensemble West-Eastern Divan Orchestra en voor de cd-opnamen van de complete pianotrio’s van Mozart, samen met violist Nikolaj Znaider.
www.jerusalem-quartet.com/index.php/about/kyril-zlotnikov-cello

Gavriel Lipkind cello
De Israëlische cellist Gavriel Lipkind begon op 6-jarige leeftijd aan zijn muzikale carrière. Hij studeerde onder meer in Tel Aviv en Frankfurt, en won internationale prijzen in Parijs, Washington DC en München. Gavriel trad op met grootheden als Gidon Kremer en Yehudi Menuhin onder leiding van dirigenten als Zubin Mehta en Giuseppe Sinopoli. Hij speelde een hoofdrol in de documentaire The Solitude Cycle – A Journey to the Limits en bewees zichzelf als een virtuoos en expressief cellist met zijn cd-opnamen Miniatures & Folklore en Suites van Bach. Gavriel werkt regelmatig samen met pianist Roman Zaslavsky en richtte met zijn eigen Lipkind Quartet op. Lutosławski’sCello Concerto, opgedragen aan de beroemde cellist Mstislav Rostropovitsj, speelde hij over de hele wereld.
www.facebook.com/glipkind

Zeister Muziekdagen wordt gesteund door