Masterclasses

De Zeister Muziekdagen organiseert masterclasses voor jonge getalenteerde musici, vergevorderde studenten en afgestudeerden van (inter)nationale conservatoria. Zij worden intensief gecoacht door internationaal gerenommeerde musici.

U kunt de masterclasses gratis bijwonen!

Bezoekers kunnen van dichtbij zien hoe deze jonge talenten door het volgen van masterclasses bij de ervaren beroemde docenten in korte tijd een enorme groei doormaken. De masterclasses vinden plaats in
Het Cenakel
Kontakt der Kontinenten,

Amersfoortsestraat 20,
3769 AS Soesterberg

musicians

Jong Talent Concerten

Belangrijk onderdeel van de masterclasses is een serie optredens door de jonge talenten in de regio om zo op verschillende locaties meer podiumervaring op te doen. Na een week intensieve masterclasses te hebben gevolgd en te hebben gestudeerd, gaan de jonge musici in de tweede week van het festival op tournee, met als afsluiting een marathonconcert in de Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente.

Aan de wieg van hoeveel strijkkwartetten zouden de Zeister Muziekdagen in de afgelopen drie decennia hebben gestaan? Deze week begroet het festival zijn 750ste masterclass-student. De leerlingen bevolkten het balkon in de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente. Op die plek verzamelde ook artistiek leider Alexander Pavlovsky – nu eerste violist van het Jerusalem Quartet – als tiener kennis en inspiratie. „Het gaat hier om het nut van de zoektocht en de vreugde van de ontdekking”, drukte hij vooral die jongeren op hun hart in zijn openingswoord.

NRC Handelsblad

Joost Galema, 18 augustus 2019

Zeister Muziekdagen wordt gesteund door