Miniconcerten midden in de natuur:
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwintet, Alexander Warenberg, Viride Strijkkwartet

De Zeister Muziekwandeling met miniconcerten is georganiseerd door de Zeister Muziekdagen in samenwerking met Utrechts Landschap. De oorspronkelijke Sprengenroute is gedurende de hele zomer omgedoopt tot Zeister Muziekwandeling. U wandelt over de buitenplaatsen Hoog Beek en Royen, Pavia en door het Zeisterbos.
Langs de wandelroute staan op drie verschillende plekken muziekborden waarop wandelaars een QR-code kunnen scannen met de camera van een mobiele telefoon. Er komt dan een film tevoorschijn van een miniconcert op diezelfde plek, midden in de natuur.  Ieder bord laat een andere opname zien. De één is een bord waarop muziek gescand kan worden door het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwintet, opgenomen in de Wijngaard Hoog Beek & Royen. De tweede met muziek door cellist Alexander Warenberg, en de laatste door het Viride strijkkwartet. Voor de meest indrukwekkende beleving kan het best geluisterd worden met een koptelefoon of ‘oortjes’.

Afstand: 6 km
Vertrekpunt: parkeerplaats van Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
Een beschrijving van de wandeling is te vinden en downloaden op:
www.utrechtslandschap.nl/routes/wandelen/sprengenroute

Over de drie landgoederen loopt de bossloot, een gegraven waterpartij die begon bij een natuurlijke waterbron, een sprengkop. Hier borrelde grondwater omhoog afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug. Vroeger waren er meerdere sprengen op de Utrechts Heuvelrug. Door de daling van het grondwater zijn de meeste sprengen opgedroogd. Utrechts Landschap gaat samen met de gemeente Zeist in deze buitenplaatsen onderzoeken wat de beste maatregelen zijn om de droogte tegen te gaan, om water langer vast te houden en het erfgoed toekomstbestendig te maken. Voor meer informatie kijk op: https://www.utrechtslandschap.nl/klimaatbestendige-buitenplaatsen.

Op vrijdagmiddag 2 juli is de Zeister Muziekwandeling – Sprengenroute officieel geopend door de burgemeester van Zeist Koos Janssen. De feestelijke opening vond plaats in de Wijngaard Hoog Beek & Royen waar één van de drie muziekborden die langs de wandelroute staan werd onthuld.

 

Luister en kijk ook hier naar het

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet,
spelend in de Wijngaard Hoog Beek & Royen

Alexander Warenberg, spelend in het Zeisterbos

Viride Kwartet, spelend in het Zeister bos

 

Programma details

Prijs:
Datum: 2 juli 2021
Tijd: -
Locatie: Dagelijks van juli tot november, Zeisterbos
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

‘Ging heut’ morgen übers Feld’

Gustav Mahler

Alexander Warenberg, cello

Allemande uit Cellosuite nr. 3 in c, BWV 1009

J.S. Bach

Viride Kwartet

Menuetto uit Strijkkwartet in g, opus 76 nr. 1

J. Haydn