Openingsconcert: Cuarteto Quiroga | Gavriel Lipkind, cello

 

Let op! Wegens verwachte geluidsoverlast vindt het openingsconcert op 13 augustus plaats in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist

Het Openingsconcert van de Zeister Muziekdagen 2022 door het fameuze Spaanse Cuarteto Quiroga samen met de Israëlische cellist Gavriel Lipkind straalt adellijke, 18e-eeuwse Iberische warmte uit. Het kwartet, vernoemd naar de legendarische Galicische violist Manuel Quiroga, speelt met energieke spontaniteit en verbluffende lyrische lijnen die je hart doen smelten.

De kwartetten van Haydn waren een inspiratie voor vele andere Europese componisten. Vermoedelijk schreef Mozart zijn Divertimento KV 138 tijdens een concertreis naar Milaan, waar hij betoverd werd door de Italiaanse opera. De Italiaanse zangerigheid is dan ook duidelijk te horen in deze muziek.
De beroemde Luigi Boccherini was weliswaar van huis uit Italiaan, maar bracht een groot deel van zijn leven door aan het Spaanse hof in Madrid. De muziek van Canales en Boccherini brengt ons terug naar de tijd van een andere beroemdheid: de Spaanse hofschilder Goya.

Over het Cuarteto Quiroga

Over Gavriel Lipkind

Dit concert wordt gesponsord door Boekhandel Kramer & Van Doorn.

 

 

 

Programma details

Prijs: € 35 / €30 / €10 inclusief pauzedrankje
Datum: 13 augustus 2022
Tijd: 20:15 - 22:15
Locatie: OOSTERKERK Woudenbergseweg 44, Zeist (gewijzigde locatie)

Manuel Canales

Strijkkwartet in G op. 3, no. 5

Wolfgang Amadeus Mozart

Divertimento KV 138

Joseph Haydn

Strijkkwartet op. 74, no. 1

Gaspar Cassadó

Suite voor cello solo

Luigi Boccherini

Strijkkwintet op. 30, no.6 G.324 ‘La musica notturna delle strade di Madrid’

Koop kaarten

Zeister Muziekdagen wordt gesteund door