Slotconcert Musethica Project

Barbican Quartet
Amarins Wierdsma, viool
James Dong, viool
Christoph Slenczka, altviool
Yoanna Prodanova, cello 

Het Barbican Quartet werd opgericht in 2014 aan Guildhall School of Music en Drama in Londen waar alle vier musici studeerden. Na het winnen van het Martin-in -the-Fields Kamermuziekconcours in 2018, maakten ze internationaal naam door het winnen van de eerste prijs en publieksprijs tijdens het Joseph Joachim Kamermuziek Concours Weimar.  

In Nederland is het kwartet zeer actief. De musici traden meermaals op tijdens het Grachtenfestival, speelden in Het Concertgebouw en op Radio 4. In 2017 maakten ze hun debuut in de gerenommeerde Wigmore Hall. 

In Madrid studeert het kwartet bij Günter Pichler, voormalig primarius van het Alban Berg Quartet. Sinds 2017 is het Barbican verbonden met het Belcea Quartet via de Belcea Trust en sinds kort zijn zij in-residence bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
https://www.barbicanquartet.com 

Avri Levitan, altviool
Avri Levitan studeerde aan de Rubin Academy in Tel-Aviv en daarna aan het Conservatoire de Paris in het prestigieuze programma ‘Cycle de Perfectionnement’. 
Hij is niet alleen een veelgevraagd solist, maar heeft ook een grote liefde voor het spelen van kamermuziek en is een bevlogen docent. Een groot deel van zijn muzikale leven besteedt hij aan het coachen van jonge musici. In 2012 was hij nauw betrokken bij de oprichting van Musethica en de ontwikkeling van deze vernieuwende methode voor muziekeducatie, waarover hij sindsdien de artistieke leiding heeft. Als docent altviool en kamermuziek is hij verbonden aan het Conservatorio Profesional de Música de Zaragoza en is gastdocent aan onder meer de Royal Academy of Music in Londen, Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en Central Conservatory of Music in Beijing.
https://musethica.org 

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door De Groene Winkel.

Programma details

Prijs: €35 / €30 / €10
Datum: 19 augustus 2021
Tijd: 18:45 - 19:50
Locatie: Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente Zeist | Zusterplein 12 | 3703 CB Zeist

5 fuga’s voor strijkkwartet, KV 405 (naar J.S. Bach) nr. 2, nr. 5, nr. 3

Wolfgang Amadeus Mozart

Strijkkwartet nr. 2, op. 36

Benjamin Britten

Strijkkwintet op. 97

Antonin Dvořák

Koop kaarten