15 - 29 augustus 2020

Lenteconcert: 14 maart 2020 | 20.15 uur

Masterclasses   15 - 28 augustus 2020

Gedurende het festival organiseren we dagelijks masterclasses in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, waarbij getalenteerde jonge musici - prijswinnaars, vergevorderde studenten of afgestudeerd aan een van de internationale conservatoria -  les krijgen van professionele musici die ook de concerten geven.

Musici die als docent bij de masterclasses betrokken zijn geweest zijn bijvoorbeeld leden van het  Schumann Quartet, het Cuarteto Casals, het Cuarteto Quiroga, het Emerson String Quartet, het Borodin Quartet, het Pavel Haas Quartet. Ook de leden van het Jerusalem Quartet komen vrijwel jaarlijks lesgeven.

U kunt de masterclasses gratis bijwonen!

Tijdens de vrij toegankelijke masterclasses kunnen bezoekers van dichtbij ervaren hoe jonge musici door het volgen van masterclasses bij gerenommeerde docenten in korte tijd een enorme groei doormaken.

De masterclasses vinden plaats in het Cenakel van Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 18, 3769 AS Soesterberg.

Tournee

Belangrijk onderdeel van de masterclasses is een serie optredens door de jonge talenten door het hele land om zo op verschillende locaties meer podiumervaring op te doen. Na een week intensieve masterclasses te hebben gevolgd en te hebben gestudeerd, gaan de jonge musici in de tweede week van het festival op tournee.

De tournee eindigt met een Jong Talent concert op de festivallocatie: de kerk van de Evangelische Broedergemeente.

 

Cineast Thomas Sykora maakte een documentaire over de masterclasses van de Zeister Muziekdagen. In twaalf minuten krijgt u een goed beeld van hoe het er tijdens die intensieve dagen aan toe gaat.