15 - 29 augustus 2020

Lenteconcert: 14 maart 2020 | 20.15 uur

Meet-and-greet het Novus String Quartet

zondag 18 augustus | 15.00 uur 

 

Ter gelegenheid van het jubileumjaar nodigt artistiek leider Alexander Pavlovsky de Vrienden van de Zeister Muziekdagen en hun gasten uit persoonlijk kennis te maken met de leden van het Novus String Quartet.

 

Novus String Quartet | © Kim Sun JaeHun debuut tijdens het festival van 2015 staat menigeen nog duidelijk voor de geest. Met name hun vertolking van György Ligeti’s Strijkkwartet nr.1 was overweldigend. Er zijn veel jonge strijkkwartetten die werken aan een internationale carrière, maar het Novus String Quartet neemt een bijzondere plaats in. Zij steken met kop en schouders uit boven hun generatiegenoten, waar het aankomt op muzikale visie, beheersing van speltechniek en klankkleur.

 

In een open gesprek is gelegenheid hen vragen te stellen en naar hen te luisteren. Thema’s die aan bod zullen komen zijn hun eerste jaren in Korea en hun ontwikkeling als ensemble, maar ook bijvoorbeeld hun benadering van het kamermuziekrepertoire, muziekstijlen en uiteraard hun liefde voor Koreaanse muziek.

 

Toegang 

Vrienden € 7,50 | genodigden € 10

 

exclusief voor Vrienden van de Zeister Muziekdagen en hun genodigden

Tijd

15.00 uur

Locatie

Hotel Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist