11 - 25 augustus 2018

Muziek & zo

Onder de titel Muziek & zo vindt u een gevarieerd randprogramma. Ook dit jaar ontbreken de speciale Figi-masterclass en Rondo Zeist niet. Net zomin als het filmconcert met live pianobegeleiding.

Figi-masterclass

Docent voor dans en beweging Iris Goren demonstreert haar unieke methode die musici helpt om tijdens het bespelen van hun instrument een goede houding aan te nemen. Alexander Pavlovsky en een studentenensemble uit de masterclasses verlenen hun medewerking. Iris Goren is choreograaf en verbonden aan de Jerusalem Academy of Music and Dance. De toegang is gratis.

lees meer >

 

Rondo Zeist

Rondo Zeist, voert u dit jaar langs het Gemeentehuis, Slot Zeist en de Kleine Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente. Gilde Zeist geeft een korte toelichting op de historie van elk gebouw, waar studentenensembles korte concerten verzorgen.

lees meer >

 

Filmconcert: Sherlock Jr.

Vorig jaar was het een groot succes, dus speelt pianist Matan Porat opnieuw live een geheel eigen compositie bij een stomme film. In Sherlock Jr. droomt een bioscoop-operateur – gespeeld door Buster Keaton – van een carrière als detective. Nadat zijn rivaal in de liefde hem een hak zet, valt hij op het werk in slaap en probeert het mysterie te ontrafelen.

Naast zijn eigen compositie, speelt hij ook nog werken van Debussy en van Gershwin.

lees meer >

 

Lezing

Musicoloog Leo Samama - auteur van het in 2018 verschenen boek Het strijkkwartet– maakt de laatste strijkkwartetten van Beethoven toegankelijk. Elk van deze vijf magnifieke strijkkwartetten zit boordevol prachtige melodieën, spannende en betoverende momenten, nu eens geestig spits, dan weer van een onpeilbare diepgang.

lees meer >