11 - 25 augustus 2018

Lenteweekend 14 - 15 april 2018

Muziek & zo

Onder de titel Muziek & zo vindt u een gevarieerd randprogramma. Dit jaar kunt u onder andere genieten van een filmklassieker met live pianobegeleiding, of een muzikaal Rondo Zeist maken.

Figi-masterclass

De artistiek leider van het festival, Alexander Pavlovsky, geeft dit jaar een speciale masterclass in Figi. De toegang is gratis.

Rondo Zeist

Wandel deze zomer met de muziek mee langs markante Zeister locaties. Masterclass-studenten geven concerten in het Gemeentehuis, de Walkartkerk en Slot Zeist. Gilde Zeist geeft een historische toelichting op elk gebouw.

Film in Figi: The General

In Theater Figi blaast Matan Porat het oude vak van filmpianist nieuw leven in. Hij speelt tijdens de stomme film The General live een eigen compositie, die in de New Yorker werd geprezen als 'een verbazingwekkend staaltje van muzikale creativiteit'. De film speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Met behulp van stoomlocomotief The General redt de komiek Buster Keaton het leger van Tennessee en verovert hij het hart van zijn grote liefde.

Lezing

Markus Gill, predikant van de Evangelische Broedergemeente Zeist, geeft een lezing over de geschiedenis van de pleinen in Zeist die in augustus helemaal in het teken staan van kamermuziek.