zomerfestival 15 - 29 augustus 2020 afgelast

 

Quatuor Modigliani

 

Amaury Coeytaux - viool | Loïc Rio - viool | Laurent Marfaing - altviool | François Kieffer - cello

 

Quatuor Modigliani | © Luc BraquetHet uit Parijs afkomstige Quatuor Modigliani is een graag geziene gast op de bekende podia wereldwijd. Het komende seizoen toert het kwartet door de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Japan en maakt het een uitgebreide rondreis door het grootste deel van Europa. Tijdens deze tournee doen zij naast grote concertzalen als Wigmore Hall in Londen en het Auditorium du Musée du Louvre in Parijs, ook festivals aan als de Salzburger Festspiele en het Menuhin Festival Gstaad.

 

In 2014 nam het kwartet het artistieke leiderschap op zich van de Rencontres Musicales d’Evian. Een in 1976 door Antoine Riboud opgericht festival, dat naam verwierf vanwege zijn voormalige, legendarische artistiek leider Mstislav Rostropovich.

 

Het kwartet bracht sinds 2008 acht cd’s uit onder het label Mirare die stuk voor stuk in de prijzen vielen en internationaal met lof werden ontvangen. Het Quator Modigliani heeft muzikale vriendschappen opgebouwd en speelt regelmatig samen met andere musici, waaronder Nicholas Angelich, Daniel Müller-Schott, Yefim Bronfman, Sabine Meyer, Beatrice Rana en Renaud Capuçon.

 

concert: donderdag 29 augustus

 

modiglianiquartet.com