zomerfestival 15 - 29 augustus 2020 afgelast

 

Novus String Quartet

 

Jaeyoung Kim - viool | Young-uk Kim - viool | Kyuhyun Kim - altviool | Woongwhee Moon - cello

 

Novus String Quartet | © Jin-ho Park‘Het ensemble speelt buitengewoon zelfverzekerd en evenwichtig. Alle vier de musici presteren op hetzelfde niveau en hun muziek boeit.’ Met die woorden beschreef Lukas Hagen, 1violist van het Hagen Quartett, het Novus String Quartet nadat zij hadden deelgenomen aan het Internationaler Mozartwettbewerb Salzburg in 2014.

 

Het kwartet is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande ensembles uit Zuid-Korea. In 2010 stond het als eerste kamermuziekensemble op de lijst met veelbelovende musici van dat jaar in het muziekmagazine Auditorium. Daarna brak het ensemble door en gaf wereldwijd concerten die lovend werden ontvangen door publiek en pers. Nadat zij in 2012 het prestigieuze Internationaler Musikwettbewerb der ARD München wonnen konden zij zich ook in Europa verheugen op een groeiende naamsbekendheid. Sinds 2015 wordt het kwartet gecoacht door het Belcea Quartet en maakt het deel uit van het Belcea Trust Coaching Scheme.

 

Op hun vierde cd, die in het voorjaar uitkwam, staan de Lyrische Suite van Alban Berg en Schuberts strijkkwartet Der Tod und das Mädchen.

 

concerten: zaterdag 17 augustus en dinsdag 20 augustus

 

novusstringquartet.com