11 - 25 augustus 2018

Lenteweekend 14 - 15 april 2018

Kam-Porat Trio

Sharon Kam (klarinet) | Ori Kam (altviool) | Matan Porat (piano)

Sharon Kam, Ori Kam en Matan Porat delen een passie voor kamermuziek. Naast hun solocarrière en concerten met diverse kamermuziekensembles treden ze al enige tijd samen op als trio.

Klarinettiste Sharon Kam voelt zich thuis in vele genres: van klassieke tot eigentijdse muziek, maar ook jazz. Met haar allesomvattende techniek, gevoel voor interpretatie en brede repertoire heeft zij zich ontwikkeld tot een van de beste klarinettisten van haar generatie. In 2013 verscheen bij Harmonia Mundi een cd waarop zij met het Jerusalem Quartet het Klarinetkwintet van Brahms uitvoert. De Volkskrant schreef hierover: 'Met haar gloeiende toon verleidt [Sharon Kam] de strijkers van het Jerusalem Quartet tot hun warmste, meest gepassioneerde spel.'

De New York Times prees altviolist Ori Kam als 'een charmante en innemende podiumpersoonlijkheid'. Kam geeft regelmatig recitals in de VS, Europa en Israël. Hij werkte samen met beroemdheden als Isaac Stern, Daniel Barenboim, András Schiff, Itzhak Perlman and Pinchas Zukerman. Zijn passie voor kamermuziek zet hij volop in als lid van het Jerusalem Quartet. In 2007 bracht hij samen met zijn zus Sharon Kam een cd uit met Bruchs Dubbelconcert voor altviool, klarinet en orkest, gevolgd door een cd met solostukken voor altviool in 2010.

Matan Porat heeft als pianist én componist een geheel eigen geluid. Zijn repertoire reikt van de complete partita's van Bach en sonates van Schubert tot Ives en Ligeti. Porats debuut-cd 'Variations on Scarlatti' met composities die allemaal een link hebben met Scarlatti's Sonate K. 32, werd door de Frankfurter Allgemeine geprezen als 'een fantastische cd, je kan niet ophouden met ernaar te luisteren'. Porat heeft als solist opgetreden in de Philharmonie in Berlijn, London, Parijs, Frankfurt en New York. Ook trad hij op met ensembles als Cuarteto Casals, het Artemis Quartett en het Jerusalem Quartet.

Concert: 24 augustus