15 - 29 augustus 2020

Lenteconcert: 14 maart 2020 | 20.15 uur

 

Jerusalem Quartet

 

Alexander Pavlovsky - viool | Sergei Bresler - viool | Ori Kam - altviool | Kyril Zlotnikov - cello

 

Jerusalem Quartet | © Felix BroedeSinds de oprichting van het ensemble in 1993 en het debuut in 1996, hebben deze Israëlische musici een grote ontwikkeling doorgemaakt, waarmee zij de strijkkwartettraditie op een unieke manier voortzetten. Hun spel kenmerkt zich door een warm, vol, bijna menselijk timbre en een evenwicht tussen hoge en lage stemmen. Door hun aanpak behoudt het kwartet een gezonde verhouding tussen individuele expressie en een transparante, respectvolle presentatie van het werk van de componist. Het ensemble streeft naar voortdurende verfijning van de interpretatie van klassiek repertoire en een verkenning van nieuwe genres en muzikale tijdperken.

 

Het Jerusalem Quartet is een graag geziene gast op ’s werelds bekendste concertpodia, zoals tijdens hun tweejaarlijkse bezoeken aan Noord-Amerika en tournees door Azië. In Europa wordt het enthousiast onthaald bij optredens op vooraanstaande podia als Wigmore Hall en tijdens bekende festivals waaronder die in Salzburg en Verbier, de Schubertiade in Schwarzenberg en de Witte Nachten in Sint-Petersburg.

 

Het kwartet bracht dit jaar al twee cd’s uit die goed werden ontvangen. Later dit jaar werkt het tijdens een tournee door de VS samen met Pinchas Zukerman en Amanda Forsyth.

 

 

concerten: dinsdag 27 augustus en zaterdag 31 augustus

 

jerusalem-quartet.com