11 - 25 augustus 2018

Jerusalem Quartet | (c) Felix BroedeJerusalem Quartet

Alexander Pavlovsky - viool

Sergei Bresler - viool

Ori Kam - altviool

Kyril Zlotnikov - cello

 

‘Passion, precision, warmth, a gold blend: these are the trademarks of this excellent Israeli string quartet.’

The New York Times

 

Sinds de oprichting van het ensemble in 1993 en het debuut in 1996, hebben deze Israëlische musici een grote ontwikkeling doorgemaakt, die heeft geresulteerd in een breed repertoire en verbluffend diepe expressie. Daarmee zetten zij de strijkkwartettraditie op een unieke manier voort. Hun spel kenmerkt zich door een warm, vol, bijna menselijk timbre en een evenwicht tussen hoge en lage stemmen. Door hun aanpak behoudt het kwartet een gezonde verhouding tussen individuele expressie en een transparante, respectvolle presentatie van het werk van de componist. Het ensemble streeft naar voortdurende verfijning van de interpretatie van klassiek repertoire en een verkenning van nieuwe muzikale tijdperken.

Het Jerusalem Quartet is een graag geziene gast op ’s werelds bekendste concertpodia. Tijdens tweejaarlijkse bezoeken aan Noord-Amerika heeft het opgetreden in steden als New York, Chicago, Los Angeles en Washington en was het te horen op het Ravinia Festival. In Europa wordt het enthousiast onthaald bij optredens in de Wigmore Hall in Londen, de Tonhalle in Zürich of in München en Parijs. Dat geldt ook voor optredens op festivals als die in Salzburg en Verbier, de Schubertiade in Schwarzenberg, de Witte Nachten in Sint-Petersburg en vele andere.

Het Jerusalem Quartet staat onder contract bij platenlabel Harmonia Mundi. De opnames van het kwartet, met name de albums met de strijkkwartetten van Haydn en Schuberts Der Tod und das Mädchen, zijn geëerd met tal van onderscheidingen, waaronder de Diapason d'Or, de BBC

Music Magazine Award for chamber music en de ECHO Classic. In 2018 brengt het kwartet twee albums uit, waarvan het eerste in februari. Op de albums staan werken van Dvořák, Ravel en Debussy.

In het seizoen 2017/2018 presenteert het ensemble naast de reguliere programma's, kamermuziek van Dvořák in samenwerking met kunstenaars als Gary Hoffman en Yura Lee. De Europese tournee gaat langs diverse steden, waaronder Parijs, Wenen, Amsterdam, Brussel, Londen, Florence, Madrid en München. Na een tournee door Azië, in januari, zal het kwartet Noord-Amerika bezoeken met concerten in onder andere Los Angeles, Seattle, Houston, en Montreal.

 

jerusalem-quartet.com