11 - 25 augustus 2018

Harry-Imre Dijkstra

Harry-Imre Dijkstra - klarinet

Klarinettist Harry-Imre Dijkstra speelt, componeert, arrangeert en maakt zich graag sterk voor minder bekend en Oost-Europees repertoire. Hij studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en doceerde tijdens zijn studie voor uitvoerend musicus aan hetzelfde instituut.

Met steun van het Prins Bernhard Fonds studeerde hij enige korte periodes bij professor Valery Bezroetsjenko in Sint Petersburg. Hij volgde masterclasses bij Michel Lethiec en Charles Neidich en kreeg kamermuzieklessen van Kyoko Hashimoto, Charles-André Linale , George Sopkin, Pavel Zejfart en Colin Carr.

De afgelopen jaren legde Harry-Imre Dijkstra zich toe op kamermuziek. Hij won diverse internationale prijzen, gaf met vaste ensembles concerten in Europa en maakte opnames voor zowel Nederlandse als buitenlandse omroepen. Zo was hij te horen op de Oostenrijkse en Tsjechische radio en te zien op de Hongaarse televisie. Harry-Imre Dijkstra werkt veel samen met verschillende ensembles. Hij was te gast bij het vermaarde Pražák Quartet en het Altenberg Trio en doceerde op het Orlando Festival.

Gedurende zijn intensieve samenwerking met het Praagse Bennewitz Quartet gaven zij gezamenlijk al 200 concerten in Tsjechië, België, Oostenrijk en Duitsland. In Nederland speelden zij onder meer in De Doelen, Tivoli-Vredenburg, het Concertgebouw en tijdens het Grachtenfestival en het WoNDeRFeeL festival van 2017.