11 - 25 augustus 2018

 

Dudok Quartet Amsterdam

 

Judith van Driel - viool | Marleen Wester - viool | Marie-Louise de Jong - altviool | David Faber - cello

 

Met openhartig en bezield spel deelt het Dudok Quartet Amsterdam de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Ze willen laten horen en zien dat kamermuziek niet oud of nieuw is, maar nog altijd muziek van nu. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Het kwartet wil met de uitvoering in dialoog gaan met het publiek.

 

Het Dudok Quartet Amsterdam studeerde bij het Alban Berg Quartett in Keulen en vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel, waar het met de hoogste onderscheidingen in 2013 afstudeerde. Tussen 2011 en 2013 gooide het kwartet hoge ogen op internationale concoursen voor strijkkwartetten. In 2014 ontving het de Kersjes Prijs, de grootste Nederlandse prijs voor een kamermuziekgroep met exceptioneel talent. In 2018 won het, als eerste Nederlandse ensemble ooit, de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

 

Het Dudok Quartet Amsterdam is regelmatig te gast in zalen in zowel binnen- als buitenland. Het had de wereldpremière van de opera Only the Sound Remains met Philippe Jaroussky en de Nationale Opera. Hun eerste twee cd’s werden lovend ontvangen, zeer recent kwam hun derde cd uit.

 

 

concert: donderdag 16 augustus

 

dudokkwartet.nl