17 - 31 augustus 2019

 

Busch Trio

 

Mathieu van Bellen - viool | Ori Epstein - cello | Omri Epstein - piano

 

Busch Trio | © Blake EzraHet drukbezette Busch Trio maakt een snelle ontwikkeling door. In de pers verschijnt de ene na de andere lovende recensie waarin het spel van het in 2012 in Londen opgerichte trio wordt geprezen. Na een optreden in de Wigmore Hall schreef The Times: ‘Het drietal leek zelfs synchroon te ademen.’ De drie musici wonnen individueel en als ensemble diverse prijzen, waaronder in 2016 de Kersjes Prijs.

 

Inmiddels bracht het trio drie cd’s uit. Hun debuut-cd werd gewaardeerd met vijf sterren in het Diapason magazine en Gramophone merkte erover op dat het trio de muziek op de eerste plaats laat komen. Dat de cd door meerdere Europese radiostations tot ‘cd van de week’ werd gekozen, zal ook hebben bijgedragen aan het succes ervan. Voor hun laatste cd (2018) werkten ze samen met violiste Maria Milstein en altviolist Miguel da Silva, met wie zij Dvořáks pianokwintetten opnamen.

 

Recent kocht het Busch Trio een voormalige schuilkerk in Zaandam aan, om er een kamermuziekcentrum van te kunnen maken. Daarmee ging voor het trio een droom in vervulling: een plek creëren waar jonge musici kunnen repeteren en optreden.

 

 

concert: zondag 25 augustus

 

buschtrio.com