17 - 31 augustus 2019

 

Belcea Quartet

 

Corina Belcea - viool | Axel Schacher - viool | Krzysztof Chorzelski - altviool | Antoine Lederlin - cello

 

Belcea Quartet | © Marco BorggreveHet Belcea Quartet werd in 1994 opgericht aan het Royal College of Music in Londen en leerde de finesses van het strijkkwartetspel van vooraanstaande mentoren als de leden van het Alban Berg Quartett en het Amadeus Quartet. Het Belcea Quartet combineert deze invloeden en de diversiteit in culturele achtergronden van haar musici tot een gemeenschappelijke muzikale taal. Hun spel laat zich het best omschrijven als dynamisch en met een vrije interpretatieve stijl.

 

Deze diversiteit komt ook tot uiting in het repertoire van het kwartet. Wereldpremières van moderne composities gaan bij hen hand in hand met een diepe verbondenheid met de grote werken uit de klassieke en romantische periode. Deze ruimdenkende benadering van muziek stelt het kwartet in staat om unieke, elegante en verfijnde interpretaties van het repertoire voor strijkkwartet te vinden.

 

Onlangs richtte het kwartet hun eigen Belcea Quartet Trust op. Het fonds stelt zich ten doel jonge strijkkwartetten te ondersteunen en te inspireren door intensieve coaching en wil nieuwe werken door toonaangevende, hedendaagse componisten mogelijk maken.

 

 

concert: zaterdag 17 augustus

 

belceaquartet.com