15 - 29 augustus 2020

Lenteconcert: 14 maart 2020 | 20.15 uur

 

Avri Levitan - altviool

 

Avri LevitanAvri Levitan is een internationaal geliefd altviolist en oprichter van Musethica. Hij was in 2012 nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze vernieuwende methode voor muziekeducatie. Sinds de oprichting heeft hij de artistieke leiding over de activiteiten in alle acht landen waar Musethica actief is. Dit jaar wordt deze lesmethode stapsgewijs tijdens de masterclasses van de Zeister Muziekdagen in Nederland geïntroduceerd.

 

Avri Levitan studeerde aan de Rubin Academy in Tel-Aviv en daarna aan het Conservatoire de Paris in het prestigieuze programma ‘Cycle de Perfectionnement’. Tijdens zijn opleiding won hij diverse prijzen en beurzen. Sindsdien speelde hij op vele internationale podia en festivals en gaf verscheidene soloconcerten voor diverse internationale radio- en tv-stations.

 

Hij is niet alleen een veelgevraagd solist, maar heeft ook een grote liefde voor het spelen van kamermuziek. Daarnaast is hij een bevlogen docent. Een groot deel van zijn muzikale leven besteedt hij dan ook aan het coachen van jonge musici. Hij is als docent altviool en kamermuziek verbonden aan het Conservatorio Profesional de Música de Zaragoza en is gastdocent aan onder meer de Royal Academy of Music in Londen, Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en Central Conservatory of Music in Beijing.

 

 

concert: donderdag 22 augustus

 

musethica.org/musicians/cv-avri-levitan/