11 - 25 augustus 2018

 

Avri LevitanAvri Levitan

 

Avri Levitan studeerde altviool aan de Rubin Academy in Tel-Aviv en daarna aan het Conservatoire de Paris in het prestigieuze programma ‘Cycle de Perfectionnement’. Tijdens zijn opleiding won hij diverse prijzen en beurzen. Sindsdien speelde hij op vele internationale podia en festivals en gaf verscheidene soloconcerten voor diverse internationale radio- en tv-stations.
 
Hij is niet alleen een veelgevraagd solist, maar ook een bevlogen docent. Een groot deel van zijn muzikale leven besteedt hij dan ook aan het coachen van jonge musici. Hij is als docent altviool en kamermuziek verbonden aan het Conservatorio Profesional de Música de Zaragoza en is gastdocent aan onder meer de Royal Academy of Music in Londen, de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en het Central Conservatory of Music in Beijing.
 
In 2012 was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het concept Musethica. Sinds de oprichting heeft hij de artistieke leiding over de activiteiten in alle acht landen waar Musethica actief is. Het programma biedt jonge, talentvolle musici de kans om regelmatig concerten te geven als onderdeel van hun opleiding.
 
 
concert: donderdag 16 augustus
 
avrilevitan.com