17 - 31 augustus 2019

Animato Kwartet

 

Cordelia Paw - viool | Tim Brackman- viool | Elisa Karen Tavenier- altviool | Pieter de Koe- cello

 

Animato Kwartet | © Foppe SchutHet Animato Kwartet is een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Kort na hun oprichting in 2014 kreeg het kwartet in Brazilië een onderscheiding voor ‘Artistieke Excellentie’ voor hun performance tijdens het Festival International de Inverno de Campos do Jordao. In datzelfde jaar bereikte het ook als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. In 2017 was het finalist van de Storioni Toonzaal Prijs en nam het kwartet het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds in ontvangst.

 

Regelmatig is het kwartet te beluisteren tijdens concerten in binnen- en buitenland. Zo speelde het onder andere in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, de Casa da Música in Porto en de Hertz zaal in TivoliVredenburg in Utrecht.

Het kwartet gaat regelmatig naar sessies van de European Chamber Music Academy (ECMA) waar ze intensief begeleid worden door Hatto Beyerle en Johannes Meissl. Het heeft masterclasses gevolgd bij onder meer Alfred Brendel, Ásdis Valdimarsdóttir, Jan Willem de Vriend en Gerhard Schulz.

 

 

concert: donderdag 22 augustus

 

animatokwartet.nl