zomerfestival 15 - 29 augustus 2020 afgelast

 

Alexander Pavlovsky

 

Alexander Pavlovsky | © Atze DijkstraAlexander Pavlovksy studeerde af aan de Jerusalem Academy of Music and Dance bij Matvei Lieberman en maakte deel uit van de Young Musicians Group of the Jerusalem Music Centre van Isaac Stern. Al sinds de oprichting in 1993 is hij eerste violist van het befaamde Jerusalem Quartet.

 

Inmiddels is Alexander Pavlovsky een veelgevraagd kamermusicus en solist, die onder meer samenwerkte met beroemde musici als Mitsuko Uchida, András Schiff, Menahem Pressler, Gary Hoffman, Paul Meyer, Sharon Kam en Nobuko Imai. Als solist trad hij op met orkesten als het Jerusalem Symphony Orchestra, het Kiev Chamber Orchestra en Israel Camerata.

 

Alexander Pavlovsky is ook een zeer gewaardeerd docent en geeft regelmatig masterclasses aan diverse gerenommeerde instituten zoals de Royal Academy of Music in Londen, de National Academy of Music in Melbourne, het Sydney Conservatorium, en het Valladolid Auditorium in Spanje. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Jerusalem Academy of Music and Dance. In 2009 werd hij artistiek leider van de Zeister Muziekdagen.

 

 

concert: dinsdag 22 augustus

 

jerusalem-quartet.com