zomerfestival 15 - 29 augustus 2020 afgelast

Artistiek leider

Alexander Pavlovksy studeerde af aan de Jerusalem Academy of Music and Dance bij Matvei Lieberman en maakte deel uit van de Young Musicians Group of the Jerusalem Music Centre van Isaac Stern.

Hij is winnaar van de Ilona Kornhauser Award en eerste prijswinnaar van de Braun-Roger-Ziegel National Competition. Tussen 1992 en 1997 kreeg hij een beurs van de America-Israel Cultural Foundation.

Als een inmiddels veelgevraagd kamermusicus werkte Pavlovsky onder meer samen met beroemde musici als Mitsuko Uchida, András Schiff, Menahem Pressler, Gary Hoffman, Paul Meyer, Sharon Kam en Nobuko Imai. Als solist trad hij op met orkesten als het Jerusalem Symphony Orchestra, het Kiev Chamber Orchestra en Israel Camerata.

Alexander Pavlovsky is ook een zeer gewaardeerd docent en geeft regelmatig masterclasses aan diverse gerenommeerde instituten zoals de Royal Academy of Music in Londen, de National Academy of Music in Melbourne, het Sydney Conservatorium, en het Valladolid Auditorium in Spanje. Ook is hij een regelmatig gevraagd jurylid bij internationale competities.

Sinds 2008 is hij verbonden aan de Jerusalem Academy of Music and Dance. Als docent is hij verbonden aan de non-profit organisatie Musethica die in 2012 werd opgericht in Zaragoza, Spanje.

Al sinds de oprichting in 1993 is Alexander Pavlovsky eerste violist van het befaamde Jerusalem Quartet en sinds 2009 is hij artistiek leider van de Zeister Muziekdagen.